Ο Στέφανος Χωνιανάκης γεννήθηκε το 1979 στην Ηλιούπολη, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευσή στις Τηλεπικοινωνίες, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 2003.

Από το 2006 εργάζεται ως Σύμβουλος Πωλήσεων Υπηρεσιών Πληροφορικής σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Έχει διατελέσει εισηγητής / ομιλητής σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων / συνεδρίων με θεματολογίες συναφείς με το αντικείμενο του, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού σε σχολεία και εκπαιδευτήρια.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής με παρουσία αρχικά στο 7ο Τάγμα Υποστήριξης στον Προβατώνα Έβρου και στη συνέχεια στο Κέντρο Πληροφορικής Υποστήριξης Ελληνικού Στρατού (ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ) ως διαχειριστής της ιστοσελίδας του Στρατού Ξηράς (www.army.gr)

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Αλεξανδροπούλου και έχουν ένα παιδί, τον μικρό Νικόλα…